En İyi Etkili Öğrenme Yöntemi

Merhaba bu makalede sizlere yaşama daha da entegre etmeye karşı "En İyi Etkili Öğrenme Yöntemi" hakkında güncel "iyibilgii" yazısı görüşümü paylaştım.

Etkili Öğrenme Yöntemi Tekniği!

Her insanın öğrenme özelliği, parmak izi kadar kendine özgüdür. Onun için de kişinin herşeyden önce nasıl öğrendiğini keşfetmesi gereklidir. Çünkü bu, daha iyi etkili öğrenme yönteminin ilk adımıdır.
Daha sonra etkili öğrenme konusu anlamlı olarak düzenlemeli,bir anlam verecek biçimlerde düzgün, planlı, sıralı hâle getirilmelidir.

Bu şekilde konular hem daha kolay öğrenebilir, hemde daha da geç unutulur. Öncelikle konunun özünün öğrenilmesi gerekir. Konunun özünü öğrenmek için de bununla ilgili ilkeleri bulmak ve genellemeleri yapmak gerekir.

Bilinçsizce yapılan beklemenin değeri yoktur. Başlangıçta etkili öğrenme yönteminin etkili görünse bil, daha sonra unutmaya yol açmakta ve başarıyı düşürmektedir.

Bu şekilde uygulanan bir öğretimle de daha etkin bir öğrenme sağlanacaktır. Umarım bu yayında kısaca da olsa bahsetmiş olduğum etkili öğrenme yönteminin size fayda sağlamak amacıyla hayatta başarılar dilerim...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diksiyonun Tanımı Diksiyon Nedir ?

Van'ın Halk Oyunları İsimleri

Necil Kazım Akses -Hayatı Vikipedi