Etkili ve Akıcı Konuşma Teknikleri

Etkili Konuşma Teknikleri


Merhaba bu yazım da sizlere etkili ve akıcı konuşma teknikeri hakkında kısa ama doğru bilgiler vereceğim. Biz insanlar bize verilen akılla, iyi ya da kötü işler üzerinde sürekli uğraşır dururuz.

Fakat bu iyi ya da kötü olan işlerle uğraşırken sürekli başka insanlarla diyalog halinde oluyoruz. Bazen dilimizin dönmediği yerler olur böyle çok ciddi ortamlarda, bu durum herkesin başına gelmektedir.

Etkili Konuşma Nedir?

Etkili ve akıcı konuşma yaparak insanları etkilemek ve her ortamda saygı görmek için, mutlaka diksiyon eğitimi almamız gerekir. Sürekli diksiyon alıştırmaları yapıp kendimizi geliştirmemiz gerekir.

Ancak etkili ve akıcı konuşmak için temel faktörleri bilmemiz gerekir. Sadece bunlar karşı tarafı etkilemek için yeterli olacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü bunlara ilave olarak da katmamız gerekenler.

Doğru ses tonu ve beden dilimizi etkili bir şekilde ikisini birer uyum içerisinde sağlamak gerek.

Beden Dili Nedir?

Etkili ve akıcı konuşma tekniklerine başlamadan önce bilmeyenler olur diye beden dilinin ne anlama geldiğini açıklamak istiyorum.

Beden dili nedir: Karşımızdaki bir kişi veya kişilerle konuşurken konuştuğumuz kişiye doğru bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde yaptığımız el, kol bacak, duruş, jest ve mimik hareketlerine beden dili denir.

İnsanları konuşarak etkilemenin yerine beden dili hareketlerinizle etkilemek daha fazla önde gelir. Beden dilinizle yaptığınız her işle ve hareketlerinizle kendinizi karşıya daha fazla hissettirmiş duygularınızı aktarmış olursunuz.

O yüzden etkili konuşmak istiyorsanız ilk başta, beden dili hareketlerinin nasıl daha iyi bir şekilde kullanabileceğini bilmen daha iyi olur. Sizlere bunla ilgili olan beden dili hareketleriniz adlı yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Etkili ve Akıcı Konuşma Teknikleri!

Geldik en çok merak ettiğiniz etkili ve akıcı konuşma tekniklerine, bu teknikleri aşağıda maddeler halinde görebilirsiniz.

1. Hazırlık yapmak konuşma yapacağınız zamandan önce ne konuda konuşma yapacaksanız hazırlıklı olmanız size rahat olmanızı sağlar.

2. Konuşma yaptığın kişi veya kişilerle göz teması kurmak gerekir.

3. Etkili konuşma yaparken beden dilinizi iyi kullanmanız gerekir.

4. Ses tonunuzu bir düze de ayarlayıp konuşun

5. Konuşurken asıl mesajınızı iletin farklı konulara girmeyin

6. Konuşma yaptığınız zaman başka bir şeyle ilgilenmeyin

7. Sözü fazla uzatmadan az ve öz konuşun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diksiyonun Tanımı Diksiyon Nedir ?

Darbuka Nasıl Çalınır Yazılı

Necil Kazım Akses -Hayatı Vikipedi