Kısa Sürede Hafıza Geliştirme

 Geçmişteki anılarınızı unuttuğunuzumu sanıyorsunuz? Kısa sürede hafıza geliştirme makalemizi okuyarak  bunu önlemenin kısa bir yolu var.

Çok hoşunuza giden bir şey gördükten veya duyduktan sonra unuttuğunuz oldu mu? Bir film, fıkra yada şarkı gibi. Her şeyi net hatırlamak yerine belli belirsiz cümleler yada görüntülerle kaldığınız, biçimde oluşabiliyor belleğimizde. Hafıza geliştirme konusunda etkili olan bir araştırmayı sizler için buldum.


Hafıza Geliştirme Deneyimi!

Sussex Üniversitesi'nden Chris Bird adında bir profesorun yaptığı bir araştırmaya göre, bunun için birkaç saniye ayırmak ve birazda hayal gücünüzü katarak yetiyor.

Kısa sürede hafıza geliştirme hafıza nedir. Hafıza ne demek. insan hafızası hakkında kısa bilgi. Hafıza geliştirme teknikleri
Kısa-sürede-hafıza-geliştirme

Başka bir deyişle, bir olayın hafızanızda iyi yer etmesi için biraz zaman ayırarak onu kendinize anlatın ve bunu yaparken bilinçli olarak en göze çarpan ayrıntılar üzerinde durun.

Bird özellikle mahkemelerde bunun önemli olduğunu söylüyor. Bu bulgular herhangi bir kaza yada suça tanıklık etme gibi olayları doğru hatırlamanın önem taşıdığı durumlar açısından etkilidir.

Hafıza Geliştirme Önce İlişkilendirme!

Hafızamızda tutmak istediğimiz şeylere nasıl bakıyoruz ve aklımızda tutmaya çalışıyoruz? Onları akılda tutmak için alıcı bir gözle mi bakıyoruz. Bu değerlendirme hafızamızda yer edinmesini istediğimiz kavramın yerleşmesinde etkili bir ilişkilendirme sunacaktır.

Gün içerisinde binlerce obje, onlarca insan yüzü hatırlayamayacağınız kadar konuşma ve kelime duyuyorsunuz. Gün sonunda bunların kaçta kaçını hatırlıyorsunuz desem olumsuz cevap vereceksinizdir. 
O zaman birşeyi hatırlamaya çalışırken yapmamız gereken ilk şeylerin başında dikkatimizi ona yönlendirmek olacaktır.

Bu tek başına yeter demek mümkün değildir elbette ama dikkat olmadığında devreye hiçbir duyu organımız girmeyecektir. O yüzden bu konu önemlidir.
Kısa sürede hafıza geliştirme de ilişkilendirme tekniği size en büyük faydası birşeyi öğrenmeye çalışırken harcayacağınız performans ve süre kısalacaktır.

Hafıza Geliştirme de akıl gözünü devreye sokmak

Akıl gözü olarak ortaya koyduğumuz kavram aslında bizim hayallerimizdir. Yani duyduğumuz, öğrendiğimiz gördüğümüz şeyin akılda tutulabilmesi için beş duyu organımızın harekete geçilerek canlandırma yapılmasıyla kalıcı hafızaya yerleşecektir.

Kısa sürede hafıza geliştirme de akıl gözümüzle yapacağımız en güzel strateji, hatırlamak istenen şey zihinde canlandırılacak. Bu canlandırma esnasında ona dokunduğunuzu bile hissedebilirsiniz.

Bu resmetme sırasında size kalmış olan hangi duyu organınızı devreye sokacağınızla alakalıdır.Hafıza resimlerinizi topladığınız bir albümdür.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diksiyonun Tanımı Diksiyon Nedir ?

Darbuka Nasıl Çalınır Yazılı

Necil Kazım Akses -Hayatı Vikipedi