HEDEF VE AMAÇ BELİRLEME YÖNTEMİ

 Merhaba bu yayınımızda, sizlere nasıl hedef ve amaç belirleme yöntemleri, belirtmeden bahsedeceğim. Sizin de çok iyi hedef ve amaçlarınızmı var bunları aşağıda anlatacağım belirleme yöntemleriyle uygulayabilirsiniz..

Hedef ve amaç belirleme yöntemleri nelerdir.
Hedef-ve-amaç-belirleme-yöntemi


İstediğiniz her şeyi elde etmek mümkündür. Size uygun olan hedef ve amaçlara kısıt koymak, sınırlı bir yaşamınızın olacağını garanti etmek demektir.

İstediğinizi elde etmenin tek yolu ne istediğinizi bilmektir. Bu nedenle fazla uzatmadan hedef ve amaç belirleme yöntemleri nelermiş görelim..


HEDEF VE AMAÇ BELİRLEME YÖNTEMİ!


1. Sonuçlarınızı Olumlu Cümlelerle İfade Ediniz:  Neyin gerçekleşmesini istediğinizi söyleyin, çoğu kez insanlar olmasını istemediği şeyleri söyler.


2. Mümkün Olduğu Kadar Kesin Olun: Sizin sonucunuzun görüntüsü,sesi,hissi nasıldır. Tüm duygularınızla istediğiniz sonuçları tanımlamaya çalışın. Sonuca kesin olarak hangi tarihte ulaşacağınızı belirtin.


3. Sonuçlarınızı Bilmek Farkında Olma:  Sonuca ulaştıktan sonra nasıl hissedeceğinizi ve neler göreceğinizi bilin. Sonuçları bilmezseniz, kazanıyorken kaybediyor olduğunuzu sanabilirsiniz.


4. Kontrollü Olun:  Sonuç, sizin tarafından başlatılmalı ve sürdürülmelidir. Kendi kendilerini sizin mutluluğunuz için değiştirecek diğer kişilere bağımlı olmamalıdır.


5. Zafer İlk Adımla Başlar:  Şimdi beklemenin bir anlamı yok artık. Harekete geçip hedef ve amaç belirleme yönteminize ulaşmak için ilk adımınızı atarak başlayın...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diksiyonun Tanımı Diksiyon Nedir ?

Darbuka Nasıl Çalınır Yazılı

Necil Kazım Akses -Hayatı Vikipedi