Güçlü İnsanların 5 Özelliği


güçlü bir insanın özelliği nelerdir
Güçlü İnsanların 5 Özelliği


Şu hayatta hepimiz bir alan kaplamaya bir yer edinmeye çalışırız. Bunun içinde bir sürü emek verip zorluklarla karşı karşıya kalıyoruz. Her insanın karşılaştığı zorluklarda birbirinden farklı, ama herkesin yaşadığı sıkıntı ona göre zor olabilir.

Durum böyle olunca da bu zorluklar karşısında güçlü bir insan modeli yaratmak gerekiyor. Bazen, insan kendi kendine gücüm yetmiyor başaramıyorum gibi bir düşünceye katılabiliyor.

Bundan dolayı bende senin güçlü bir insan olmak adına, hayata karşı daha dirençli yapabilecek, güçlü insanların 5 özelliğini seninle paylaşmak için yazdım.

Güçlü İnsanların 5 Özelliği

 1.Güçlü insanların ilk sıradaki özelliği hata yapmaktan ve denemekten korkmamasıdır. Hata yapmaktan korkarsan, denemekten korkarsan hiçbir şeyi başaramasın ki, hiçbir şeyi ortaya koyamasın.

Zaten hal bu durumda iken güçlü olman bile bir işe yaramaz ki çünkü sen başarmaktan ve denemekten korkuyorsan bu durumda güçlü olmanın da bir anlam ifade etmediğini de bilmen gerekir.

2. Güçlü insanların 5 özelliği adlı yazımızda ikinci olarak söylemek isterim ki, ne iş yaparsan yap nerede yaşarsan yaşa insanlarla ilişkin iyi olmalıdır. Eğer insanlarla ilişkin iyi değilse, 

Sen ortaya ne kadar güzel şey koyarsan koy ve ne kadar başarılı olursan ol  ortaya koyduğun güzel ve başarılı yaptığın işler yeterince fark edilmiyor. Bu yüzden insanlarla ilişkini iyi tutmayı bileceksin.

3. Bana günümüz de karşılaşılan en büyük problemli psikolojik durumlar nedir diye bir soru sorulursa, buna kesinlikle vereceğim cevap kaygı derim. Kaygılar o kadar fazlalaştı ki,

neredeyse günlük hayatta kaygılarından dolayı ciddi problemler yaşıyor insanlar,
bundan 15 sene öncesinden daha fazla kaygı yaşıyoruz. Çünkü eskiden insanlar daha gerçekçi işlerle uğraşırdı.

Günümüz insanları da daha soyut işlerle, daha karmaşık işlerle uğraşıp duruyor.
Güçlü olmaya çalışıyorsun fakat çok fazla kaygı var, tabii daha fazla risk ortamı yaratıyorsun kendine

Buda sana kaygı yaratıyor, kendini tükenmiş hissediyorsun buda normal hayattan aldığın keyfi engellemeye çalışıyor. Eğer güçlü olmak istiyorsan, karmaşık ve soyut işlerden uzak durmanı tercih ediyorum.

4.  Hayallerine aşık olmayı bileceksin ama eğer karşılık da bulamıyorsan vazgeçmesini de bileceksin. Yanlış anlamayın lütfen tabii ki insanların hayal kurup peşinden gitmesi gerekir.

Ancak şöyle bir durum  var, bir hedefin veya bir hayalin için çok çalışıyorsan her yöntemi denemiş sen, elinden gelen bütün çabayı sarf etmişsen ama gene de olmuyorsa ne yapacaksın bu durumda kendini 3 madde de anlattığım gibi,

Kaygı duyup üzüleceğine vazgeçmeyi de işte bu yüzden bileceksin.

5.  Güçlü insan olabilmenin beş ve sonuncusu olarak da, biliş sel esneklik diyorum. Yani ne demek istiyorum burada esnek düşünebilmekten kastediyorum.
esnek düşünme becerisi de demek mümkündür. 

Bu neden mi önemli, çünkü güçlü bir insan da olması gereken bir özelliğin de bir insanın esnek düşünebilmesi dir. Bazen hayat insana istemediği koşullarda bir hayat sunar,

Bu gibi durumlarda esnek olmalısın esnek düşünüp doğru hayatı ve doğru koşullarda yaşamayı öğrenmelisin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diksiyonun Tanımı Diksiyon Nedir ?

Darbuka Nasıl Çalınır Yazılı

Necil Kazım Akses -Hayatı Vikipedi