Blog Web Sitesi İlk Sırada Çıkma Teknikleri

SİTEMİ İLK SIRA YA NASIL TAŞIRIM
blog-web-sitesi-ilk-sırada-çıkma-teknikleri

 


Merhaba, bu yazımız da sizlere '' blog web sitesi ilk sırada çıkma teknikleri ' konusunda sitenize fayda sağlayabilecek blog yazıları hakkında bilgiler anlatmak istiyorum.

Blog web sitesi gibi bir sürü kolay blog açabilirsiniz. Fakat açtığınız bu blog sitesinin kendinize özgün içerikler oluşturmanız, tecrübeniz yoksa sizi blog sitenizi hangi konularda ve bir blog yazısının nasıl olması gerektiği konusunda.

Baya sizi karmaşık yöntemlere sürükler. Deminde dediğim gibi blog web site içerik oluşturma konusun da tecrübeniz olmadığını düşündüğüm için, bu konu hakkında sizlere öğrenebileceğiniz.

Blog sitenizi ilk sırada çıkma teknikleri hakkında bildiklerimi merak eden kişi ve kişiler için paylaşmak istiyorum.

Dikkat Çeken Blog Başlığı Kullanmak!

Blog web sitesinde yazı yazmaya başladığınız an ilk dikkat edilmesi gereken yer, blog yazılarınızın başlığıdır. Blog başlığınız tıklanması yüksek olabilecek alevli ve dikkat çekici başlıklardan oluşmalıdır.

Blog google ilk sıra da çıkmak için öylesine atılmış bir başlıktan uzak durmanız ve bunu kendi blogunuz da yapmamanız gerekmektedir. Bahsetmiş olduğum blog başlık konusuna şöyle bir örnek vermek istiyorum.

Örneğin haber sitelerindeki memurlara harika müjde gibi bir başlık sizin de düşündüğünüz gibi tıklanabilir bir başlık olması gerekiyor. Ama burada şöyle bir durum da var. Attığınız başlığın altını da doldurması gerektiğini de unutmamak gerekir.

Demek istediğim başlık ne kadar havalı olursa olsun, altını dolduracak yazılar yoksa hemen çıkma oranı yüksek olur. Kimse yazılarınızı okuma zahmetine bile girmez.


BLOG GOOGLE UYUMU SEO
BLOG/ WEB SİTE/ İLK SIRADA/ ÇIKMA

Popüler Blog Yazı Farkları!

Popüler blog yazı farkları kelimelerimden demek istediğim konulardan bahsetmek gerekirse, kimsenin bilmediği blog yazıları yazarak fark yaratmanız gerekir. 

Çünkü herkesin bildiği konular söylemek yerine kimsenin bilmediği konularda yazarak farkınızı ortaya koymanız gerekiyor. Herkesin bildiği yazılar zaten mevcut sizin yazılarınızı neden okusunlar onu sorun kendinize.

Bildiğiniz blog konularında yazılar paylaşmak gerekir. Blog yazarak yazı yeteneğinizi de ayrıca geliştirebilirsiniz. Ayrıca yazılarınızın içerisinde yazıya örnek olabilecek videolar da ekleyebilirsiniz.

Bu size okuyucunun daha çok süre blog sitenizde kalmasını sağlar. Blog yazısında acaba ne yazsam gibi çok düşünmek yerine, bir taslak oluşturup yazı başlangıç kısmında! 

Anahtar kelimelerinizin olduğu yazıları yazmaya başlamak adına bu teknikleri kullanabilirsiniz. 

Yazacağınız Konuda Araştırma Tekniği!

Blog web sitesi ilk sırada çıkma teknikleri yapabilmeniz için ilk başta sizin, yazacağınız konu hakkında araştırma yapmanız gerekmektedir. Yazılarınızı yazmaya başladığınız zamanda.

Bilmediğiniz konularında karşınıza çıkabileceğini düşünmeniz gerekir. Bu gibi durumlarda yapılacak en mantıklı şey ise, yazacağınız konu hakkında farkınızı ortaya çıkarabilecek yeni şeyler öğrenmeniz.

Blog sitenizin ilk sırada çıkma olasılığını artırabileceğini de unutmamak gerekir.
Bu teknikleri de mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Bunlara ek olarak yazdığınız blog yazılarınızı mutlaka gözden geçirip içinizden de okuyarak kontrol etmeniz gerektiğini de unutmamak adına her yazınız için yapmanız gerektiğini de bilmenizi istiyorum.

En önemli dikkat edebileceğiniz bir başka gördüğüm konuda ki bunu yapmanız sitenizin  içeriği için baya iyi olduğunu gördüğüm '' konuşur gibi yazmaktır '' burada demek istediğim.

blog sitenizde sanki karşınızdaki biriyle konuşuyormuş havasında yazılarınızı yazmanızdır. Blog yazınıza ne kadar önem verirseniz web sitenizin de ilk sırada çıkma önemi de o kadar yüksek olur.


blog-web sitesi-ilk-sırada-çıkma-teknikleri


 Keyifli Blog Yazısı Yazabilmek!

Genel anlamda şöyle bazen baktığım blog sitelerindeki yazıları incelediğimde, herkesin yapmış olduğu aynı hatayla karşılaşıyorum. O hata nedir diye soruyorsanız.

O hata genelde okuyucunun çabuk sıkıldığı ve yazıların devamını okumadığı blog yazıları olduğunu söyleyebilirim. Kendinizi bazen okuyucunun yerine koyup, farklı bakış açıları oluşturarak yazmanız gerekir.

Blog yazılarınızda çok sıkıcı yazılar yayınlamamak gerekir. Aksine okuyucunun keyif aldığı yazılar paylaşmanız daha doğrusu ilk sırada çıkmak için iyi düşünülüp ona göre yazılar yazmak gerekir.

Web sitenizde yazdığınız yazılarda mutlaka işin içerisine mizah becerilerinizi de koyabileceğiniz yazılar yazmak gerektiğini düşünüyorum ki bana göre en mantıklı olanda bu şekilde olması gerektiğidir.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diksiyonun Tanımı Diksiyon Nedir ?

Darbuka Nasıl Çalınır Yazılı

Necil Kazım Akses -Hayatı Vikipedi