Blog Nedir?-Blog Yazma İpuçları

blogger nedir, blog yazma teknikleri, blog nedir, 


Merhaba bu yazım da sizlere blog nedir, blogger ne anlama gelir, blog ipuçları nelerdir, blog fikirleri, gibi anlamların ne olduğunu ve nasıl yararlanabileceğimiz hakkında bilgilerimi paylaşacağım
.

BLOG YAZILARI İPUÇLARI
BLOG NEDİR? BLOG İPUÇLARI


Blog Nedir?


Aklınızdan, hayalinizden, düşüncelerinizden  geçenleri milyonlarca insanlarla paylaşmak ve yeni insanlar tanımak adına oluşturabileceğiniz blog siteleri diyebiliriz..


Bir markanız varsa bunu da gene markanıza ait yazdığınız yazıları hedef kitleye oluşturmanızı blog sağlar. Blogu bir günlük defteri olarak da düşünebilirsiniz. Blog da doğru dilin kullanılması çok önem arz eder.

Blog içerikleriniz le hedef kitle oluşturabilirsiniz. Belirli bir konuda yetenekliyseniz bunu paylaşabilirsiniz ve becerilerinizi insanlara da öğretebilirsiniz.


Blog yazısı yazmak için, belirli bir siteye üye olup yazılarınızı paylaşabilirsiniz. Ya da bunun tam tersi olarak da kendiniz bir blog sitesi oluşturmanız mümkündür. Bu işe zaman verip iyi içerik oluşturup bunlardan kazanç sağlamanız da mümkündür.

Bir blog sitesi açarken belirli bir hedef kitle ve hangi konularda blog sitesi oluşturmayı düşünerek başlayabilirsiniz. Bu konu hakkında sitemde bulunan  hakkında yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Blog Yazma İpuçları!

Bu kısım da sizlere faydalanabileceğiniz blog yazma ipuçları hakkında bilgiler vermek istiyorum. Blog yazma ipuçların da öğrenebileceğiniz bazı teknikler vardır. 

Blog yazarken deneyimlerinizi, bilgilerinizi, fikirlerinizi birçok kişiye doğru yazım kurallarıyla bunu başarabilirsiniz. Bunu isterseniz ticari isterseniz de hobi olarak yapabilirsiniz.

Blog yazma aynı bir kitap yazmaya benzer, yada günlük defteri yazmaya ki bunu da çoğumuzun günlük tuttuğu dönemleri de mutlaka olmuştur. Blog yazınızın binlerce kişi tarafından okunmasını istiyorsanız.

Kaliteli bir içerik oluşturmanız gerekir, doğru hedef kitleyi ve belirlediğiniz hedef kitleye göre onların dikkatini çekebileceğiniz yazılar yazmanız gerekir.

BLOG YAZMA İPUÇLARI:

1. Mesajınızı net bir şekilde belli etmeniz gerekir.

2.  Arama motoruna uyum sağlayacak blog yazmanız gerekir.

3. Dil bilgisi ve yazım kurallarına uymak gerekir.

4. Kitlenize göre dil kullanmak

5. Hedef kitleyi belirlemek

6. Harekete geçirici yazılar yazmak.

Blog Türleri Nelerdir?



Blog türleri kendi içinde de 3 e ayrılmaktadır. Bunlar Şöyledir:

Video blog türleri

Kurumsal blog türleri

Metin blog türleri  olarak nitelendirebiliriz.

1. Video blog türleri: Bu blog türüne vlog blog da denmektedir. Buradaki amaç yazarın çektiği videolarla mesajını iletmesine yarar.

2. Kurumsal blog türleri: Bu blog türü genel olarak bir şirketin yada kar amacı gütmeyen kurumların hizmet içi ürün ve hizmetlerini tanıtmak adına içerik oluşturmaya yarar.

3. Metin blog türleri: Bu blog sıkça karşılaşabileceğiniz bir tür olup genel anlamıyla genel anlamda belirlenen konu hakkında blog yazıları okumayı seven kişi veya kişiler için oluşturulan içerik türleridir. Buna şimdi örnek olarak okuduğunuz bu yazılar bir metin blog türüdür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diksiyonun Tanımı Diksiyon Nedir ?

Darbuka Nasıl Çalınır Yazılı

Necil Kazım Akses -Hayatı Vikipedi