Türk Halk Oyunları Hakkında Bilgi

TÜRK HALK OYUNLARI HAKKINDA İLE İLGİLİ BİLGİLER KISACA
Türk-Halk-Oyunları-Hakkında-Bilgi


Merhaba bu yazımızda sizlere öğrenebileceğiniz ''Türk Halk Oyunları Hakkında Bilgi'' ile ilgili bilgiler paylaşacağım. Bu bilgiler genel anlamda Halk Oyunları Kültürüne ve halk oyunları doğru bilgi yönünde sağlanılması, öğrenilmesi amaçlanmaktadır. Halk oyunlarının, 

Öğrenilmesi ve tanıtılması bakımında gerek duyacağınız. Bilgileri, oyun kültürlerini, folklor oyun isimleri gibi daha birçok bilgiyi halk eğitim sitesinde bulabilirsiniz. Burada bahsetmiş olduğum. Halk oyunları nedir, halk oyunu ne demektir. 

Halk Kültürü, Folklor, Halk Dans ve Halk Dansları hakkında kavramlarını uygulamak ve tanımak için. Bilmeyenlerin olabileceğini düşünerek ten  bunun tanımını yapma gereği duyduğum için bu yazıyı hedef kişilere ulaşması için tanıtıyorum.

Halk Oyunları Hakkında Bilgi Kısaca.


Halk Oyunları, kültürel mirasımızın bizden sonraki nesillere aslını korumuş halde aktarılmasında harika bir önem taşımaktadır. Dünya da var olan İnsanlar arasındaki  ilişkilerin ve iletişimin organize düzenini daha ileri taşımak adına etken bir rolü vardır.

Kişilerin kişisel bilgi ve gelişimlerinin yanında kendi kendinizi tanıma, kendinizi keşfetme gibi harika yanlarınızı anlamak ve bunu pratikte geliştirmek adına uygulanan bir halk kültürüdür. Halk kültürü terimlerini kullanarak nesilden nesi le öğrenilen halk oyunlarının hareketlerini.

Müzikle birleştirilmesi sonucunda sahnede gösterimine sunulduğu  bir sanat dalı da demek mümkündür. Halk oyunları, isimlerini illerin bulunulduğu coğrafi bölgenin özelliklerinden, oyunu bulan veya kaynak kişiden öğrenilmesi daha doğru olacaktır.

Ben de, Halk oyunları Antrenörü olarak bana göre Halk oyunlarının asıl tanımını sizlere özetle  ne anlama geldiğini anlatmak istedim. Halk oyunları, kişilerin üzüntüsünü, sevinçlerini müzikle birleştirilerek duygu ve düşüncelerin karşı tarafa anlatılmasıdır.

Halk Danslarındaki, figürlerin hareket ile vücudumuzun esnekliğe kavuşması ve hafızamızın gelişmesini sağlamaktadır. Halk kültürünü yaşatmaya ve bunun farkında olarak oynamayı ve daha ileri seviyelere taşımayı herkesin yapması gerektiğini düşünüyorum..

Türk Halk Oyunlarının Amacı Nedir?

  • Halk oyunlarını ve halk danslarının öğrenilmesine değer vermek,
  • Halk oyunlarının kavramlarının tanıtılmasına katkı sağlamak,
  • Bölgelere göre halk oyunlarının bilinmesini sağlamak,
  • Halk oyunlarını ulusal ve uluslararası bölgelere tanıtmak için,
  • Kişisel gelişimi arttırmaya yönelik spora katkıda  bulunmak için,
  • Türk halk oyunlarının nesilden nesi le aktarılmasını sağlamak,
  • Grup çalışmalarının önemini ortaya koymak kişileri birleştirmek,
  • İnsanlar arası iletişimi ve becerileri geliştirmek için.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diksiyonun Tanımı Diksiyon Nedir ?

Darbuka Nasıl Çalınır Yazılı

Necil Kazım Akses -Hayatı Vikipedi