Diksiyon-Etkili-Ses-Tekerlemeleri

Hoş geldiniz, fikir- blog. Cf adresimizde  blog web sitesi olarak güncel, bilgili, yeni fikirler, eğitim, gibi yazılarına  hız kesmeden devam ediyoruz  bugün bu yazımız da sizlere öğrenebileceğiniz yeni kişisel gelişim yazı içeriğimizle kendinizi geliştirmeye devam edin..

DİKSİYON TEKERLEMELERİ EN GÜZEL
DİKSİYON-ETKİLİ-SES-TEKERLEME-ÇALIŞMALARI


Bu yazımızın konusu '' diksiyon etkili ses ve nefes çalışmaları '' . Diksiyon becerilerinizi geliştirmek için. Yapabileceğiniz bolca diksiyon ısınma hareketleri mevcuttur.

Diksiyon sanatı konuşulan dilin doğru ifade edilmesi için çok büyük bir görev üstlenmektedir. Bir dili doğru bir şekilde konuşmak için, diksiyon dediğimiz içeriğe çok önem vermek gerekir.

Diksiyon için aslında söz söyleme sanatı da söyleyebiliriz. Diksiyonunu doğru kullanan kişiler, genelde bulunduğu ülkenin sanat kültürünü, tiyatro, televizyon yüzlerini de temsil etmektedirler.

Topluma hitaben edilen kurum ve kuruluşlarda ve eğitim gibi yerlerde mutlaka dilin doğru bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Nedeni de hepimizin tahmin edeceği gibi bu kurum ve kuruluşlar örnek teşkil etmektedir.

Genelde oyuncuların daha çok üstünde durduğu diksiyon sanatı ve ses nefes çalışmaları, büyük bir önemle ve düzenli bir çalışma programı yaparak kariyerlerinde iyi yerlere gelmektedirler.


Etkili-Ses ve Nefes-Çalışması!


Bu çalışmada iyi bir diksiyona sahip olabilmek için vede ses-nefes gibi önem arz eden becerimizi geliştirmeye sahip olabilmek için yapılacak çalışmalar anlatılmaktadır.

Diksiyon çalışmalarınızı geliştirdiğiniz de, sizlere konuşmalarınız da sözlerinize renk ve ahenk katabilme yeteneğini vermektedir. Bide bana göre diksiyonu öğretebilen en iyi yer tiyatro yerleridir.

Bu yüzden de tiyatro oyuncuları genelde diksiyonları na çok dikkat ederler. Bende sizlere araştırmalarımın sonucu tiyatro oyuncularının  yaptığı diksiyon çalışmalarını derledim.


En iyi Diksiyon Tekerlemeleri!


Burada sizlere fayda sağlayabilecek en iyi diksiyon tekerlemelerini bulabilirsiniz.
Ayrıca çalışmaya başladığınız zaman, tekerlemeleri ilk başta normal bir şekilde sesli veya içinden okumaya çalışın.

Daha sonra kendinize şu kuralı koymanız gerekir. Her tekerlemenin tek seferde doğru bir şekilde okumam gerektiğini olmadıysa tekrar baştan denemeye diye kuralınızı koyup başlayın çalışmalara.

İlk başta yavaş daha sonra da hızınızı kademe kademe artırınız. Bu şekilde verimli bir diksiyon ses ve nefes çalışması yapmış olursunuz.

SES-NEFFES-DİKSİYON-TEKERLEME
diksiyon-etkili-ses-nefes-çalışması

Diksiyon Tekerlemeleri!


1. Abana'dan  Adana'ya  abarta abarta apar topar ahlatla ağdalı avuntucu  Ahmet'in avanadanlıklarını aparanlardan Acar Abdullah ile akıllı Abdi akşam akşam bize geldi.

2. Al bu takatukaları, takatukacıya taka tukalat maya  götür. Takatukacı takatukaları takatukalamam derse takatukacıdan takatukaları takatukalatmadan al getir.

3. Iğdır'ın ığıl ığıl akan ılıman ırmağının kıyıları ıklım tıklım ılgın kaplıdır.

4. Ok meydanın'dan  Oğuzeli'ne otostop yap; Oltu'da volta at, olta al; Orhangazi'de Orhan ellili Orhan'a oto stopluk öğret; sonra da Osmancıklı Osman'a otoydu, fotoydu, dök!

5. Uluborlulu utangaç Ulviye ile Urlalı uğursuz Ulvi uğraşa uğraşa Urfa'daki urgancılara uzun uzun , ulam ulam urgan sattılar. 
 






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diksiyonun Tanımı Diksiyon Nedir ?

Darbuka Nasıl Çalınır Yazılı

Necil Kazım Akses -Hayatı Vikipedi